Смачнющі "макарохи" від професіонала
Познайомити KREDENS
з читачами я вирішила зі статті про макарони, або макарохи, як їх
називає наша героїня. Мова буде йти саме про яскравий десерт, який так
полюбився багатьом.
«Макарони для мене це щось вишукане, радісне. Я можу
годинами дивитися на чужі роботи, які складені в гарні композиції. В душі
одразу ж виникає якась святкова атмосфера. Коли я думаю про цей десерт, уявляю романтичний
вечір у затишній кав’ярні в провулочку Франції чи Італії. Люблю їх!», - такі
асоціації виникають у нашої героїні, коли вона думає про її улюблений десерт.
Десь на кухні свого будинку між купою кухонного приладдя і
під симфонію дитячого сміху пече смачнюче печиво господиня Інна. На дні
народженні її донечки я виступала із шоу мильних бульбашок. Так ми і
познайомилися. І що мені найбільше запам’ятолось це те якими веселими та вдячними були її дівчатка. Коли ми виступили,
Інна вручила мені коробочку з десертиками і сказала: «Дякую за бульбашки, нам
все дуже сподобалося, а це вам». Скажу відверто, я була приємно вражена, бо до
того ніхто ніколи нам не давав з собою ніяких презентів. Забравши коробочку і
реквізит, ми з моїми помічниками сіли в машину і почали ділити солодощі. Мені
попався макарон.
І тут час ніби призупинився… Це був найсмачніший макарон,
який я до того куштувала. Ще досі слинки налітають від одної лише думки про цю
смакоту. Потім в Інни я замовила коробочку з макарохами у подарунок для свого
нареченого, і майже все з’їла сама -
такі вже вони мені були смачні.
Тому, вирішивши організувати
цей проект, я одразу ж подумала про те, що буде гарно дивитися на фото. Звісно
ж, перше що мені спало на думку – це макарони Інни, яка з радістю погодилася
взяти участь і приготувати свій улюблений десерт.
Отож, знайомтеся з чарівницею десертів, мамою двох дівчаток
та просто хорошою людиною Інною Юхимчук. Стати майстринею смачнюжок їй допоміг
декрет і розлучення. Саме ці фактори стали мотиватором до того, щоб активно
розвиватися та рости професійно. І хоч вона дуже сором’язлива – я її вважаю професіоналом.
Спочатку, мабуть, як і у кожного, в Інни теж через раз все
виходило. Адже макарони це дуже примхливий десерт, хоч простий за своїм рецептом.
Сльози та нерви від зіпсованих продуктів, та радість від того, що ростуть «спіднички».
Коли вона зрозуміла, що досить витрачати гроші на одні лиш продукти, Інна
поїхала на майстер-клас до кулінара Лізи Глінської, повчилася та почала
виходити на «десертний ринок» Луцька. Лише за рік наша героїня стала
професіоналом та почала робити одні з найсмачніших макаронів у Луцьку. Доказом
цього є багато вдячних клієнтів та черги за макаронами на фуд-фесті.
Діти для Інни – це головний мотиватор. А знаєте у що вони
граються? Дівчатка граються у «маму Інну»: «Алло, вам макарони винести? Добре,
зараз спечем». Дуже кумедно і мило виглядають ігри її дівчаток.
А тепер, ближче до наших ще одних головних героїв – макарон.
Інна готує їх з якісних продуктів і ніколи не економить. Тому все виходить так
смачно. Мріє знайти власний авторський смак, який сподобається усім. А ще наша
героїня дуже хоче колись відкрити міні-кав’ярню, де люди зможуть скуштувати якісь тортики та замовити їх собі
додому.
Ділиться, що важкість в приготуванні макарон заключається
саме у борошні та у правильності приготування маренги, інакше нічого не вийде.
Насправді, макарони мають свій секрет, і в його розкритті головне не здатись,
бо маючи рецепт ще не значить, що у вас щось може вийти.
Рецепт приготування досить простий. Для печива потрібно змішати
150 г мигдального борошна, 150 г цукрової пудри та 50 г білка, додати барвник.
Все вимішувати спеціальним шпателем.
Паралельно збиваємо ще 50 г білка до утворення піків. Далі
варимо сиром зі 150 г цукру та 50 г води. Вливаємо сироп у збиті білки та збиваємо
до утворення щільної маренги. Змішуємо дві маси, перекладаємо у чистий сухий
пакет та викладаємо на деко. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 110
градусів.
А тепер готуємо найсмачніше у будь-яких десертах – крем. Для
цього нам потрібно нагріти майже до кипіння 80 г 33% вершків та всипати 20 г
кавових зерен. Це все потрібно настояти протягом 20 хвилин. Таким чином
звільняється аромат кави. Далі знову нагріваємо вершки та через ситечко
вливаємо у 150 г розтопленого білого шоколаду та 30 г масла. Цю суміш треба
пробити блендером, накрити плівкою та поставити в холодильник на ніч.
І ось наші макарохи майже готові. Потрібно лиш скріпити дві
половинки кремом. Коли усі етапи пророблені – кладете печиво на гарну
тарілочку, робите собі чай чи каву і куштуєте.
Усім смачного!
Сподіваюся знайомство із чарівницею Інною залишило у вас
приємні та смачні спогади.
Молодець!
ВідповістиВидалити