"Жорсткий бос" на кухні теж любить...
Готувати може кожен -
в гастро-мультику «Рататуй» про це казав кухар шеф-кухар Гюсто. Так,
готувати може кожен, але не кожен може зробити їжу насправді смачною. Це вдається тільки людям, які готують з
любов’ю до їжі, гарним настроєм на неабияким натхненням. У решти це виходить…
але не дуже, і добавки точно у них не просять.
Сьогодні хочу познайомити вас з людиною, яка любить
готувати, креативить 24 години на добу 7 днів на тиждень і притому не втрачає
віри у ту справу, яку вона робить. Оксана Максимчук – шеф-кухар мережі піцерій
«Solo». Їй 24 роки, і за фахом вона кухар. Улюблені продукти: риба, фрукти,
хороше вино та солодощі. Страв, які любить готувати немає, бо віддає перевагу
постійним експериментам і пошукам смачних страв.
Наша героїня любить готувати, обожнює співати і вважає себе
«жорстким босом», бо все має бути зроблено якісно і «красіво». Кухарем стала
практично випадково – не хотіла здавати у школі екзамени, і пішла вчитись туди,
де їх не вимагали - готувати їжу, хоча раніш завжди мріяла стати хірургом. І
якщо чесно, хірургом вона таки стала, що правда кулінарним.
Характер «боса» змушував усюди бути першою. І що не кажіть,
а люди, які вірять у те, що вони роблять – завжди отримують винагороду. Так і
Оксана стала шеф-поваром у 22 роки. Відтоді голова у неї забита новими рецептами
та думками «а що ж придумати на нове меню». Думки приходять в голову різні,
адже дівчина віддає перевагу експериментам, які їй, до речі, добре вдаються.
Ідеальний день для Оксани – прийти на роботу, і піти гуляти
по магазинах та ринках в пошуку продуктів. Вважає, що страви повинні готуватися
швидко, бути смачними та мати свою окрему родзинку. У цьому і суть її роботи –
нагодувати усіх швидко, смачно, і не лише піцою.
Також наш сьогоднішній кухар має одну «маленьку» мрію. Хоче
відкрити невеличкий заклад, де будуть готувати смачні домашні страви з
екологічно чистих продуктів. Це буде домашня ковбаска, сальце з домашньої
свинки та настоянка з агрусу, яку зробили з любов’ю.
Для
фотосесії дівчина вирішила приготувати лаймовий торт з творожним кремом, бо він
має дуже гарний колір. Цей процес відбувався на кухні «Solo», за яким я з уважністю спостерігала. Так, поміж радянських сірих будинків проспекту Молоді народилась «лаймова краса».
І за традицією пишу також рецепт від шефа Оксани Максимчук.
За основу торту потрібно взяти бісквітний корж, але тісто
потрібно готувати з додаванням масла та яєць. Тісто має вийти схожим на пісочне.
Також до тіста додаються солоні фісташки – та перша родзинка у десерті від
шеф-кухаря Оксани Максимчук. Печеться корж при температурі 150 градусів. Для
того аби корж не був таким сухим його просочують фісташковим сиропом а також
соком лайму та лимону.
Далі готується найсмачніше – крем. Для цього з творогу,
сметани та фісташкової пасти роблять одну консистенцію. Корж розрізається на
дві частини і змазується кремом.
Зверху вся смакота поливається білим шоколадом. А далі
найцікавіше- ще одна родзинка від Оксани. Кисленький соус, який відтіняє та
освіжає солодкий корж з творожним коржом. Готується цей соус на основі фрешу
лимону та лайму, цедри лайми та м’яти.
Коли все готове – нарізається шматочок торту, поливається
соусом і з радісною посмішкою подається гостям.
Немає коментарів:
Дописати коментар