"Жорсткий бос" на кухні теж любить...

Готувати може кожен -  в гастро-мультику «Рататуй» про це казав кухар шеф-кухар Гюсто. Так, готувати може кожен, але не кожен може зробити їжу насправді смачною.  Це вдається тільки людям, які готують з любов’ю до їжі, гарним настроєм на неабияким натхненням. У решти це виходить… але не дуже, і добавки точно у них не просять.

Сьогодні хочу познайомити вас з людиною, яка любить готувати, креативить 24 години на добу 7 днів на тиждень і притому не втрачає віри у ту справу, яку вона робить. Оксана Максимчук – шеф-кухар мережі піцерій «Solo». Їй 24 роки, і за фахом вона кухар. Улюблені продукти: риба, фрукти, хороше вино та солодощі. Страв, які любить готувати немає, бо віддає перевагу постійним експериментам і пошукам смачних страв. 




Наша героїня любить готувати, обожнює співати і вважає себе «жорстким босом», бо все має бути зроблено якісно і «красіво». Кухарем стала практично випадково – не хотіла здавати у школі екзамени, і пішла вчитись туди, де їх не вимагали - готувати їжу, хоча раніш завжди мріяла стати хірургом. І якщо чесно, хірургом вона таки стала, що правда кулінарним.

Характер «боса» змушував усюди бути першою. І що не кажіть, а люди, які вірять у те, що вони роблять – завжди отримують винагороду. Так і Оксана стала шеф-поваром у 22 роки. Відтоді голова у неї забита новими рецептами та думками «а що ж придумати на нове меню». Думки приходять в голову різні, адже дівчина віддає перевагу експериментам, які їй, до речі, добре вдаються.

Ідеальний день для Оксани – прийти на роботу, і піти гуляти по магазинах та ринках в пошуку продуктів. Вважає, що страви повинні готуватися швидко, бути смачними та мати свою окрему родзинку. У цьому і суть її роботи – нагодувати усіх швидко, смачно, і не лише піцою.



Також наш сьогоднішній кухар має одну «маленьку» мрію. Хоче відкрити невеличкий заклад, де будуть готувати смачні домашні страви з екологічно чистих продуктів. Це буде домашня ковбаска, сальце з домашньої свинки та настоянка з агрусу, яку зробили з любов’ю.

Для фотосесії дівчина вирішила приготувати лаймовий торт з творожним кремом, бо він має дуже гарний колір. Цей процес відбувався на кухні «Solo», за яким я з уважністю спостерігала. Так, поміж радянських сірих будинків проспекту Молоді народилась «лаймова краса».




І за традицією пишу також рецепт від шефа Оксани Максимчук.

За основу торту потрібно взяти бісквітний корж, але тісто потрібно готувати з додаванням масла та яєць. Тісто має вийти схожим на пісочне. Також до тіста додаються солоні фісташки – та перша родзинка у десерті від шеф-кухаря Оксани Максимчук. Печеться корж при температурі 150 градусів. Для того аби корж не був таким сухим його просочують фісташковим сиропом а також соком лайму та лимону.

Далі готується найсмачніше – крем. Для цього з творогу, сметани та фісташкової пасти роблять одну консистенцію. Корж розрізається на дві частини і змазується кремом.

Зверху вся смакота поливається білим шоколадом. А далі найцікавіше- ще одна родзинка від Оксани. Кисленький соус, який відтіняє та освіжає солодкий корж з творожним коржом. Готується цей соус на основі фрешу лимону та лайму, цедри лайми та м’яти.

Коли все готове – нарізається шматочок торту, поливається соусом і з радісною посмішкою подається гостям.






















Немає коментарів:

Дописати коментар